ARTIKKELANNONSE

På jakt etter de beste hodene

I 2018 ble de kåret til Norges smarteste industribedrift, og i 2021 ble de topp tre i Great Place To Work i Norge. Thermo Fisher Scientific er en av Norges mest attraktive arbeidsplasser, og i årene som kommer vil behovet for nye, kompetente hoder innenfor en lang rekke fag bare øke, sier Malin Karlsson, Senior Director & Head of OEM Bead Business.

Den norske delen av Thermo Fisher utvikler ugelstadkuler, eller Dynabeads, som er magnetiske polymerkuler på 1–5 mikrometer i diameter som benyttes innen forskning, diagnostikk og medisinsk behandling. Innad i konsernet har vi status som Center of Excellence for kuler og bidrar til Thermo Fishers misjon om å hjelpe våre kunder til å gjøre verden sunnere, renere og tryggere, forklarer R&D Director, Erlend Ragnhildstveit.

 

– Mange tror kanskje at et Life Science selskap som oss bare er på jakt etter kjemikere, bioingeniører og molekylærbiologer, men det er langt fra tilfelle, sier 
Research Scientist Camilla Østevold.

 

– Thermo Fisher globalt har blant annet som mål å bli best i verden på digitalisering innen 2030, og har nylig ansatt en Chief Scientific Officer med erfaring på dette. Vi vil også ha behov for kompetanse innenfor statistikk, informatikk, prosess- og automasjonsteknologi og kvalitetssystemer for å nevne noen fagområder. – Og gjerne på tvers av disipliner, understreker Karlsson.

 

Thermo Fisher har to anlegg i Norge, i Oslo og på Lillestrøm. Her driver de store produksjonsanlegg med høye krav til kvalitet og bærekraft i tillegg til innovativ forskning og utvikling. Til sammen sysselsetter den norske virksomheten 292 ansatte fra 28 nasjonaliteter.

 

– Mangfold og inkludering er svært viktig i Thermo Fisher, og vi har en aktiv strategi for å sikre dette på alle nivåer i bedriften. Her i Norge er også alderssammensetningen variert, med 42 prosent millennials – samtidig som omkring 20 prosent har over 20 års erfaring i selskapet, sier Østevold.

 

– Det at selskapet er del av et globalt konsern, gir våre ansatte store utviklingsmuligheter internasjonalt, og skaper viktige nettverk over hele verden. Vi ser etter engasjerte og fleksible fagpersoner som har en utpreget evne til å arbeide i team og på tvers av disipliner. Bransjen er inne i en rivende teknologisk utvikling som vi håper mange av de aller dyktigste vil være med på, sier Ragnhildstveit.